MR. E.M. RICHEL

Advocaat


Contactgegevens
T: +31(0)850 44 18 40
E: richel@ledgelaw.nl

Ernst Richel (1960) heeft 25 jaar ervaring als allround advocaat en staat al jaren vele ondernemers uit de regio bij als advocaat en adviseur. ‘Het kan niet, maar het moet toch’ is de filosofie die Ernst Richel tot zijn levensmotto heeft verheven. Ernst bedenkt creatieve oplossingen en gaat zo nodig een stevige confrontatie met de tegenpartij niet uit de weg. Ernst Richel bekijkt een probleem graag vanuit meerdere (en niet altijd alleen juridische) invalshoeken en rechtsgebieden. Hij heeft naast juridische kennis ook technische kennis en strategisch inzicht.

Nevenfuncties
Ernst Richel is bestuurslid van de stichting De Schiedamse Molens, met als aandachtsgebied het maalbedrijf. Hij volgde via het Ambachtelijk korenmolenaarsgilde de opleiding tot ambachtelijk korenmolenaar. Kennis en vaardigheden die van pas komen wanneer hij molen ‘De Kameel’, waarin Ledgelaw gevestigd is, draaiende houdt. Ernst is voorzitter van de Stichting Het Blauwe Hek, een biologische zorgbakkerij in Naaldwijk, in samenwerking met de Stichting Ipse de Bruggen. Mensen met een (verstandelijke) beperking runnen samen met een team van professionals en vrijwilligers de bakkerij, de winkel en een theeschenkerij.

Sleutelen
Ernst sleutelt graag aan oude auto’s, motorfietsen en houten schepen.

Rechtsgebieden
Ernst heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene praktijk, Bestuursrecht en Burgerlijk recht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

MR. J.M. VAN HATTUM

Advocaat


Contactgegevens
T: +31(0)850 44 18 40
E: hattumvan@ledgelaw.nl

Joost van Hattum (1980) werkte tien jaar als consultant in de IT toen hij besloot om de rechtenstudie die hij na zijn propedeuse afbrak, weer op te pakken. Hij deed zijn bachelor aan de Erasmus Universiteit en zijn master Civiel recht in Leiden. Joost werkte twee jaar als advocaat bij een kantoor in Bleiswijk en is sinds 1 januari 2020 actief bij Ledgelaw.

Proactieve rol
Het is de combinatie van zaken uitzoeken en analyseren enerzijds en de kunst van het discussiëren anderzijds, die Joost zo aanspreekt in het advocatenvak. “Het geeft bovendien enorm veel voldoening als je mensen kunt helpen die ‘bedonderd’ zijn.” Hij voelt zich oprecht betrokken bij zijn klanten en ziet voor zichzelf een proactieve rol weggelegd. “Wij hebben veel ondernemers als klant en bij zakelijke conflicten is een gang naar de rechtbank vaak het laatste wat je wil. Dat verliezen wij bij Ledgelaw nooit uit het oog en dus proberen we altijd te voorkomen dat geschillen echt escaleren.”

Naast het werk
Joost heeft een brede belangstelling en dat komt hem in zijn werk goed van pas. Hij is geïnteresseerd in muziek, film, literatuur en politiek. Bij goed weer is hij te vinden op de tennisbaan of in de tuin bij de barbecue. Met zijn gezin maakt hij verre reizen. “We geven onze kinderen graag een brede kijk op het leven mee; dat is in mijn optiek een zeer waardevolle eigenschap.”

Rechtsgebieden
Joost heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene praktijk, Burgerlijk recht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

MR. M. DE GROOT

Advocaat


Contactgegevens
T: +31(0)850 44 18 40
E: grootde@ledgelaw.nl

Milou de Groot (1993) werkt sinds het voorjaar van 2018 bij Ledgelaw en werd in februari 2020 beëdigd tot advocaat. Ze studeerde in Leiden en deed daar een master Jeugdrecht. Na haar stage bij de rechtbank Rotterdam besloot ze aan de Erasmus Universiteit een tweede master te doen: Civiel recht.

Korte lijnen
Milou is blij met haar beslissing om aan de slag te gaan bij Ledgelaw. “Hier ben je heel direct betrokken bij de klanten. Het kantoor sluit met haar gemoedelijke en persoonlijke sfeer goed bij mij aan. Ik hecht namelijk veel waarde aan persoonlijk contact en het is belangrijk dat de klant zich echt gehoord voelt. Binnen ons kantoor zijn de lijntjes bovendien lekker kort, dus kan ik altijd heel eenvoudig een beroep doen op de ervaring van Ernst of Joost.”

Sportieve kant
In haar vrije tijd zet Milou graag haar sportieve kant aan het werk. Ze doet aan kickboksen, hardlopen, duiken en (kite)surfen. “Sporten is een heerlijke manier om m’n hoofd leeg te maken en mezelf weer op te laden. Of er raakvlakken zijn tussen sport en de advocatuur? Ik denk het wel. Op beide terreinen heb je doorzettingsvermogen nodig, moet je een duidelijk doel voor ogen hebben en helpt het als je competitief bent ingesteld. En ja, die eigenschappen zijn beslist op mij van toepassing.”